חיפוש
Close this search box.
חיפוש
Close this search box.

ארתרוסקופיה של היד

הגדרות ניתוח

ארטרוסקופיה (Arthroscopy) פירושו “ראיה בתוך הפרק” (Arthros = פרק, Scopy = לראות). השיטה הוכנסה לשימוש ב-1920 ע”י פרופ’ טקג’י מיפן ומאז הפכה לאמצעי אבחנתי וניתוחי בניתוחים של הפרקים הגדולים (ברכיים, כתפיים) בלי צורך לפתוח את הפרק ע”י חתך בעור. ב- 1979, עם התפתחות אופטיקות עדינות (בקטרים של 1.2-2.7 מ”מ) שניתן היה להחדיר לתוך פרקים קטנים (שורש יד, מרפק, קרסול, פרק ירך) הארטרוסקופיה של שורש היד החלה להתפתח בצעדי ענק. פיתוח מכשירי ניתוח זעירים, ידניים וממונעים, מאפשר היום התערבויות בפרק שורש היד מבלי לפתוח אותו. ארטרוסקופיה של שורש היד מקובלת ככלי אבחנתי וטיפולי רב ערך.

ההתפתחות ביכולות הטכנולוגיות והטכניות של מנתחי היד הביאה לפריצת דרך משמעותית ביותר ושימוש הולך ומתרחב של ארטרוסקופיה של שורש היד למטרות אבחנתיות וטיפוליות. ניתן עתה לטפל בשברים תוך פרקיים, שברי עצם הסירה, זיהומים, קרעים ברצועות, פגיעות בסחוס, ושינויים ניווניים בפרק. הפרוצדורה הינה פולשנית מינימאלית ועל כן השיקום וההתאוששות מהירים עם מינימום של סבוכים. הפצע הניתוחי של העור, דרכו חדרו המכשירים, נתפר בתפר בודד למניעת צלקות בולטות. היד מונחת בחבישה מרופדת היטב ובסד מנוחה למשך יומיים-שלושה. לאחר מכן מותרת הפעלה הדרגתית של היד ובתום שבוע צפויה התאוששות כמעט מלאה של שורש היד. כוח האחיזה הולך ומשתפר בהדרגה במשך שבועות או חודשים, תלוי בסוג הפעולה שבוצעה.

הסיבוכים בעקבות ארטרוסקופיות בכלל הם קלים ונדירים, וארטרוסקופיה של שורש יד איננה יוצאת דופן במובן זה. סטטיסטיקות מארה”ב וצרפת הראו אחוז סבוכים של 0.56% בלבד. הסבוכים שיכולים להופיע בשורש היד הם: זיהומים, נוירומות, פגיעה בגידים, RSD, שפשוף שטחי של העור, פגיעה עצבית חולפת עקב לחץ של חוסם עורקים, פגיעה בעור האצבעות על רקע הקפיצים המותחים של היד. עם נקיטת אמצעי זהירות מתאימים, כאמור, סבוכים אלה נדירים מאד.

מומחים בתחום

רוצה עוד פרטים?

השאירו שם ומספר טלפון ונחזור בהקדם.

השאירו שם ומספר טלפון ונחזור בהקדם.

ברוכים הבאים לרשת

medica

מרכזים רפואיים

medica רפואה ברמה של 5 כוכבים הינה רשת מרכזים רפואיים מתקדמת בפריסה ארצית: