אבחון וטיפול בפזילה ובעיות ראיה אצל ילדים
מערכת הראייה של הילדים אינה בשלה, ולכן, מחלות שהשפעתן מזערית אצל מבוגרים עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך אצל ילדים. ילדים עלולים לפתח, לאחר לידתם, פזילה, ירוד (קטרקט), מחלת יתר לחץ תוך עיני (גלאוקומה), גידולים ברשתית או בארובת העין ובעיות אחרות שאופייניות גם למבוגרים.
את העין מניעים 6 שרירים. פזילה נגרמת מהפרת האיזון בניהם. בניתוח פזילה אנו מחלישים או מחזקים את שרירי העין כך שהאיזון ביניהם, שקודם הופר וגרם לפזילה, חוזר לקדמותו.
החלשת שריר העין נעשית על ידי ניתוק השריר ממקומו ותפירתו במיקום אחורי יותר, כך שהוא הופך לרפוי יותר. חיזוק שריר העין נעשה על ידי חיתוך קטע ממנו ותפירת השארית חזרה למקום המקורי של השריר. כך הופך השריר למתוח וחזק יותר.
תיקון פזילה או מניעת פזילה. חיזוק היחלשות הראייה בעין הפוזלת ולכפל ראייה, ושינויים בשדה הראיה הדו עיני, כמו גם טיפול בבעיה אסתטית.
לפני הניתוח יש לבצע בדיקה על ידי רופא עיניים מומחה לפזילה, שתכלול אישור של האבחנה, שלילת מצבים פתולוגים אחרים (בעיקר על רקע נוירולוגי), בדיקה של חדות הראייה, בדיקה של הרשתית, ואבחנה קפדנית של אופי הפזילה על ידי מנסרה (פריזמה). יש להצטייד בסיכום רפואי מרופא המשפחה או מהרופא המטפל, שכולל אבחנות ותרופות שהמטופל לוקח, על מנת שהמנתח והמרדים יקבלו את מירב המידע האישי והרפואי. יש לבצע בדיקות דם שכוללות ספירה וביוכימיה, ובמקרים מיוחדים יידרשו גם תפקודי קרישה. מעל גיל 40, חובה לבצע ולהביא א.ק.ג.